Sportszakmai gyakorlat

Sportszakmai gyakorlat

Sportszakmai gyakorlat tájékoztató Testnevelő tanár és Edző szakos hallgatóknak

A rendszeres sporttevékenység, az iskolai és sportegyesületi gyakorlat, a versenysport gyakorlati elsajátítása érdekében minden testnevelő, és edző szakos hallgatónak sportszakmai gyakorlatot kell teljesíteni legalább hat féléven keresztül.

A Sportszakmai gyakorlat teljesítése során alábbi esetekben szükséges kérvényt beadni:

1.      Ha a hallgató sportszakmai gyakorlatát nem a SZoESE-ben, hanem külső sportegyesületben szeretné végezni. (Ha a külső sportegyesületben történő tevékenységben az előző félévhez képest nincs változás, és az korábban már engedélyezve lett, nem kell újabb kérvényt benyújtani.)

2.      Sportágváltás esetén

Szabályzat, kérvények:

A sportszakmai gyakorlat szabályzata
KÉRVÉNY a Sporszakmai gyakorlat változtatásához
KÉRVÉNY a Sportszakmai gyakorlat külső egyesületben történő teljesítéséhez

A szabályosan kitöltött és aláírt, pecséttel ellátott kérvényeket 2024. 03.04-ig kell leadni a Sporttudományi Intézet titkárságára, Némethné Sulyok Virág művésztanár részére.

A sportág felelős tanár (az adott tantárgyat tanító kolléga – labdarúgás, atlétika, küzdősport, kosárlabda…) aláírása minden esetben szükséges.

A hiányosan és aláírás nélkül érkező kérvényeket nem támogatjuk. Ilyen esetekben a tantárgy teljesítését megtagadjuk.

A Sportszakmai gyakorlat leigazolására igazoló lapot kell vásárolni, melynek ára 2.500,- Ft, amely egyben a SZoESE egyesületi tagdíj. Az Egyetemi Sportegyesület ennek fejében hozzájárul a hallgatók versenyeztetéséhez a különböző egyetemi bajnokságokon.

Sportszakmai igazoló lapot a SZoESE irodában vásárolhatnak 2024. 02.19-03.29-ig, 09.00-12.00 óra között.

Ezen igazoló lapot szabályosan kitöltve, aláírva és lepecsételve, a Sportszakmai gyakorlatért felelős oktató, Némethné Sulyok Virág művésztanár részére, a Sporttudományi Intézet titkárságára kell eljuttatni 2024. május 17-ig.